تاثیر عسل در پیشگیری از التهاب لثه و پوسیدگی دندان در بیماران تحت درمان ارتودنسی

اهداف: این مطالعه به منظور بررسی موارد زیر انجام شد:

(1) اثرات جویدن عسل بر تشکیل پلاک در بیماران ارتودنسی،

(2) اثر جویدن عسل بر تعداد باکتری پلاک دندان، (3) که شباهت زیادی با لباس پرسنل بیمارستان دارد.

تعیین اینکه آیا عسل دارای اثرات ضد باکتریایی است یا خیر. باکتری های بازیابی شده از پلاک ها

بیشتر بخوانید: قیمت کلاه آکاردئونی

 در این مطالعه تصادفی کنترل شده، بیماران ارتودنسی زن (20 نفر، 12 تا 18 سال) شرکت کردند.

اثرات عسل با تیمار 10 درصد ساکارز یا 10 درصد سوربیتول که به ترتیب به عنوان کنترل مثبت و منفی عمل کردند، مقایسه شد.

pH پلاک با استفاده از PH متر دیجیتال قبل از شروع مطالعه و در 2، 5، 10، 20 و 30 دقیقه پس از جویدن عسل یا شستشو با محلول های کنترل و تعداد استرپتوکوکوس موتانس، لاکتوباسیل ها و پروفیموناس ژنژیوالیس در پلاک های مربوطه اندازه گیری شد.

بیشتر بخوانید: تولید کننده روپوش بیمارستانی

مشخص شدند. فعالیت ضد باکتریایی عسل در برابر آنتی بیوتیک های رایج با استفاده از روش انتشار دیسک آزمایش شد.

 تفاوت معنی‌داری در pH در گروه‌های عسل و ساکارز در مقایسه با pH مشاهده‌شده در گروه سوربیتول مشاهده شد (001/0 ⩽ p). حداکثر افت pH در 5 دقیقه در هر دو گروه عسل و ساکارز رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اسکراب پزشکی خارجی

با این حال pH در گروه عسل به سرعت 10-20 دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض بهبود یافت و کمتر از pH کلسیفیکاسیون بحرانی 5.5 افت نکرد. از سوی دیگر، pH به دنبال قرار گرفتن در معرض ساکارز کمتر از 5.5 کاهش یافت و با زمان بهبودی 30 دقیقه همراه بود. pH مشاهده شده برای گروه سوربیتول در طول زمان تغییر نکرد. تعداد باکتری ها در گروه عسل به طور قابل توجهی در مقایسه با سایر گروه های درمانی کاهش یافت (001/0 ⩽ p) و عسل به طور قابل توجهی از رشد همه سویه های مورد مطالعه در مقایسه با مهار مشاهده شده با آنتی بیوتیک ها جلوگیری کرد (001/0 ⩽ p).

بیشتر بخوانید: گان یکبار مصرف بیمارستانی

 می توان از عسل به عنوان جایگزینی برای درمان های سنتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و التهاب لثه به دنبال درمان ارتودنسی استفاده کرد.

کلیدواژه: شمارش باکتری. عسل؛ درمان ارتودنسی؛ کنترل پلاک؛ اندازه گیری pH